Muy cerca de lo importante, pero muy lejos de todo lo urgente en el Alt Empordà. Restaurante de toda la vida con hotel de 4 habitaciones

Coses importants de la vida: cóm es cullen les cireres?

Cireres_TerradesNo es tan fàcil anar a collir cireres, sobretot si després les has de vendre. Es una excitació, hi ha que organitzar a tota la família, els més petits en volen però no en saben i el perill es que se les mengin totes (a més, la taca de cirera no marxa, no marxa, és molt tossuda…).

Necessitem barrets i un davantal llarg amb betes a dalt i a baix. Les betes de baix es pugen fins a la cintura també lligant-les i així aconseguim un davantal que bada. Es a dir, a punt per badar-hi les cireres. En @julioEstrela ens explica que a Lleida diuen que per collir cireres s’ha de xiular sense parar, o no ompliràs mai el cistell…

Un cop equipats hi ha que triar per quin arbre comencem. Normalment es busca l’arbre on hi ha la cirera primerenca i es van triant les més madures.

No es poden fer servir eines, es una fruita molt delicada, només es pot recollir amb les mans. I després es destria per tamany, de més grossa a més petita. Lo millor per anar-les acumulant es fer servir caixes de fusta de 4 kg perquè la cirera no s’esclafi i quedi airejada (les caixes de plàstic no van bé). No es guarden enlloc, sinó que quan s’acaba la jornada, es porten al magatzem de torn per vendre.

És molt important al collir-les, collir-les amb cua, perque així la cirera no es podreix… Només un tipus de cirera tardana es pot recollir sense cua, que justament és la que s’utilitza per fer les guindes. Encara que es cull tot el dia per un tema de pressa, d’urgència en poder vendre-les a bon preu, les millor hores són fora de quan el sol és més alt.

Un secret? no pots anar a collir cireres a primera hora. Perque la cirera més bona, es la de la rosada, a primera hora del matí, extraordinària de sabor, te les menjaries totes…

Deja un comentario